2009. június 22., hétfő

Országos bionap Galgahévízen

Vasárnap (jún. 21.) a Galgahévízi Galgafarmon jártunk az országos megrendezésű bionap keretében. A programok délelőtt tíz órakor kezdődtek - a szemerkélő eső és nyirkos levegő ellenére sokan kíváncsiak voltak a farm és az Ökofalu életére.
Színvonalas és gondolatébresztő előadások hangzottak el többek között a biodinamikus gazdálkodás és a helyi közösségek összefogásának fontosságáról, a vidékfejlesztés lehetőségeiről, a vegyszerezés és génmódosítás veszélyeiről.
"Működés közben" láthattuk a farmot - a veteményes kerteket, a kismalacok, mangalicák, bocik, tehenek, kecskék, csirkék élőhelyeit, a feldolgozó üzemeket. Mindenütt rendezettség, tisztaság, gondosság - még a virágágyások ápolására is figyelnek az itt dolgozók.
A Bika-tó felett épülő Ökofaluba lovaskocsival vittek fel bennünket, a festői táj és a csönd békés, nyugalmat árasztó. Visszatérve a farmra frissen sült hurkával és kolbásszal, vegyes salátával töltekeztünk fel a nap hátralévő részére. Népviseletbe öltözött asszonyokat láthattunk, népdalokat hallhattunk, néhányunkat pedig az íjász bemutató érdekelte.
A hely és az annak szellemiségét létrehozó emberek maradandó élménnyel ajándékozták meg az ide látogatókat.

Érdemes megtekinteni a Gaia Alapítvány honlapját, megismerkedni célkitűzéseikkel, kezdeményezéseikkel: www. gaiaalapitvany.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése