2010. június 27., vasárnap

A Keleti-Kárpátok Természetjáró és Kulturális Egyesület programjai

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Keleti-Kárpátok Természetjáró és Kulturális Egyesület néhány programjára. (Fekete-Tisza teljeítménytúra és Krím-félsziget vonattal) Ha érdekel Benneteket valamelyik túra, írjatok nekünk, és elküldjük az egyesület elérhetőségét.


Fekete-Tisza 30 és 50 km-es teljesítménytúra (júl. 23-25.)

Fekete-Tisza-forrás 30 km

Rajt: Bioszféra kapuja (busszal kiviszik az indulókat)
Útvonal: Feketetisza falu–Bioszféra kapuja–Okula-nyereg–Fekete-Tisza-forrás–pisztrángos tó–Feketetisza falu–Edelweis szálló Kőrösmező.
Szintidő: 8 óra
Szintmagasság: 600m
Nevezési díj: 700 Ft
Szolgáltatás: forrásvíz, csoki, zsíros kenyér, célban meleg étel, emléklap, kitűző

Fekete-Tisza 50 km

Rajt:Kőrösmező Edelweis szálló–Feketetisza falu–Bioszféra kapuja–Okula-nyereg–Tisza-forrás–Okula gerincen át Kőrösmező Edelweis szálló.
Szintidő :10 óra
Szintmagasság: 860m
Nevezési díj: 700 Ft
Szolgáltatás: forrásvíz, csoki, zsíros kenyér, meleg étel a célban
A Tarack és a Fekete-Tisza vízválasztóján 1680 méter magasságban, a Magyar-havas tövében található a Fekete-Tisza forrása. Természettudós elődeink 1889-ben emlékoszlopot és emlékművet állítottak e helyen, mely túránk útvonalának középpontja.

Fakultatív programok:
1. nap (július 23.): Indulás 8 órakor a Műcsarnok oldalából bérelt kisbuszokkal az M3-as autópályán a tiszabecsi-tiszaújlaki határ érintésével Kőrösmezőre. Rövid pihenőket beiktatva az út kb. 8 órát fog igénybe venni. Sátorverés vagy szálláshely elfoglalása a turistaszállón vagy a falusi turizmus keretein belül.
2. nap (július 24.): Nevezés 5:30-kor (közép-európai idő szerint). Indulás térképpel, útleírással 6 órakor az Edelweis szállótól. Első frissítő-pecsételő pont 7 km lesz, második a Tisza-forrásánál, a harmadik 7-8 km-re visszaúton az Edelweis szállóhoz. Bográcsos lesz a teljesítők jutalma és egy vidám tábortűz melletti beszélgetés, mely alatt mindenkinek ünnepélyes
keretek között kiosztják az emléklapokat és kitűzőket.
3. nap (július 25.): Indulás hazafelé megtekintve Huszt várát, a nevetlenfalui határátkelőn át Románián keresztül útba ejtve Szaploncát és a vidám temetőt.

Útiköltség autóbusszal oda-vissza: 20 ezer Ft
Napi szállás étkezéssel: 4,500 Ft/fő/nap
Sátrazás zuhanyzási lehetőséggel: 500 Ft/fő/nap
Útlevél szükséges, biztosítás egyénileg kötendő. Tömegközlekedés autóbusszal Tiszaújlak
központjából. Kocsival ingyenes parkolás a turistaszállónál.



Krím-félsziget vonattal (szept. 3-10.)

Indulás szeptember 3-án a Nyugati pályaudvarról 6:28-kor Záhonyig önköltséggel. Záhonytól Csapig továbbutazás. (Így olcsóbb a nemzetközi jegy). Csapon pénzváltás, meleg étel fogyasztása a vasút közelében. Indulás a 16:45-ös vonattal Kijev felé. Vacsora és reggeli hozott anyagból önellátó. Kávé, tea vásárolható (étkezőkocsi van) a kocsiban a kalauztól, forró víz szamovárból ingyenes. Érkezés Kijevbe kb. 8 óra körül. Városnézés busszal. (25 hrivnya) Csomagmegőrzés igényelhető a vasútállomáson. (10-15 hrivnya) Késő délután vonatra szállás Szimferopol felé, reggel 7 óra körül érkezés. Kisbusszal Röbacseje (Halász falu) helységbe utazás, meleg étel, fürdőzés a Fekete-tengerben, a panziótól 20 méterre. Esti szabad program vacsora után a kis mulatókban, vagy séta. (1200 méter tsz. feletti magasságban.) Panzió két-három ágyas zuhanyzós.
Szeptember 5-10. (öt éj-hat nap a Krímen) programjai: Jalta-Márvány palota Lavídiában, Aj Petri (1233 m, felvonóval), Nyikitai botanikus kert, Ördöglépcső megmászása, Balaklava, Bahcsiszaraj, barlangok, Ucsau Szu vízesés, Tepe Kemen erődítmény, Szevasztopol, borkóstoló a Maszandra pincészetében. Hajóút a Fecskefészek körül stb. Gyalog és autóbusszal.
A visszaúton Kijevben a Pescserszka Lavra barlangkolostor megtekintése (belépő 25-30 hrivnya). Szabadprogram a vonat indulásáig. Hazaérkezés 13-án dél körül.

Résztvételi díj: 100 ezer Ft. /Július 28-ig kell befizetni Tarcsi Gézánál 50 ezer Ft-ot./
A részvételi díj tartalmazza az utazási költséget, szállást és félpanziót a Krímen, buszbérlést a programokhoz. Nem tartalmazza a hajóutat, belépőket, borkóstolást, vonatjegyet Csapig (ide csoportos jegy igényelhető külön szervezésben).
Biztosítás egyénileg kötendő. Érvényes útlevél szükséges.
Kilenc fős csoport esetén kívánságra busz indulhat Budapestről, a krími programokat egybevetve, Észak-Bukovinán keresztül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése